perjantai 7. helmikuuta 2014

Osa 13. Kolmen kopla

 photo vivian1-1.png

Kaapon ollessa yliopistolla paljon oli ehtinyt tapahtua.

 photo vivian2-1.png

Perheeseen oli hankittu kaksi kissaa. Peta-niminen ragdoll-tyttö...

 photo vivian3-1.png

... Ja Coltrane-niminen maine coon-poika.

 photo vivian4-1.png

Myös pari surullisempaa juttua oli ehtinyt tapahtua, kun Hannes ja Nana olivat kuolleet vanhuuteen. Mutta se nyt oli vaan sitä elämän kiertokulkua.

 photo vivian5-1.png

Vivianin syntymä oli tullut Jesselle ja Liilalle totaalisena yllätyksenä, mutta siitä huolimatta he olivat lapsenlapsestaan hyvin iloisia. Kumpikaan tuskin malttoi pitää näppejään tytöstä erossa.

 photo vivian6-1.png

He olivatkin innoissaan kuullessaan, että pian taloon saataisiin toinenkin pikkuvipeltäjä.

 photo vivian7-2.png

Kissojen tultua taloon Taavi ei saanut enää läheskään yhtä paljon huomiota kuin ennen. Niimpä Serena päätti ryhtyä Taaville kaveriksi. Kaksikko kävikin jatkuvasti yhdessä pitkillä lenkeillä.

 photo vivian8-2.png

Lenkkeily-innostuksen takia Serena sai myös survottua itsensä hääpukuunsa hääpäivänään. Hän ja Kaapo halusivat mennä Serenan isosta vatsasta huolimatta naimisiin ennen lapsen syntymää.

 photo vivian9-2.png

Häät olivat ihan Ruusiloiden perheen keskeinen tapahtuma, mutta pienestä vierasmäärästä huolimatta oikein mukavat ja kauniit.

 photo vivian10-2.png

Häitä jatkettiin vihkiseremonian jälkeen luonnollisesti shamppanjan ja hääkakun merkeissä. Sen suurempia tarjoiluita ei oltu vaivauduttu tekemään.

 photo vivian11-2.png

Vivian sen sijaan piti omat pippalonsa Coltranen kanssa, joka ei vaan tuntunut Vivianilta saamastaan huomiosta ilahtuvan. Aina ei voi voittaa.

 photo vivian12-2.png

Serena siirtyi pian lenkkeilystä muuhunkin urheiluun. Päivät kuluivat kuntopyörän parissa ja hän alkoi miettiä myös, että ehkä rikollisuus-uran sijaan hänelle sopisi joku urheilullisempi ura.

 photo vivian13-1.png

Toisin kuin vaimonsa, Kaapo ei ollut vielä löytänyt omaa juttuaan. Oikeanlaista työpaikkaakaan ei ollut tullut vielä vastaan, joten päivät menivät leikkiessä Vivianin kanssa.
Ei hän kyllä enää ollut edes yhtä tarkka tulevasta työpaikastaan, kuin vielä yliopistossa oli ollut. Olisi laki-ura ihan mukava, mutta kyllä hän muunkin alan mielenkiintoisille työpaikoille antaisi mahdollisuuden tilaisuuden tullen.

 photo vivian14-1.png

Ulos hankittiin Serenan kuntoilu-innostuksen vuoksi jalkapallomaalikin, jolle tuli paljon käyttöä raskauden loppupuolella. Serena unelmoi, että hän opettaisi Vivianinkin pelaamaan jalkapalloa, kunhan tämä vähän vielä kasvaisi.

 photo vivian15-3.png

Eräänä iltana Kaapon kanssa otetun futismatsin jälkeen Serenalla alkoikin sitten synnnytys keskellä Ruusiloiden pihaa.

 photo vivian16-3.png

Aivan siskonsa Vivianin näköinen tyttö sai nimekseen Vilma.

 photo vivian17-3.png

Seuraavana päivänä juhlittiin toistakin syntymäpäivää, kun Vivian kasvoi lapseksi.

 photo vivian18-3.png

Serena päättikin ruveta heti perehdyttämään tyttöä liikunnan saloihin jalkapallon ja baletin muodossa. Vivian itse piti enemmän baletista, joten alkoikin harrastaa sitä säännöllisesti äitinsä avustuksella.

 photo vivian19-3.png

Kaapolla ja Serenalla tärppäsi vihdoin myös töiden suhteen: Kaapo sai töitä esiintymisuralta jonglöörinä ja Serena tanssiuralta modernin tanssin ammattilaisena.

 photo vivian20-3.png

Pian Serena huomasi taas mahansa pyöristyneen mielipuolisesta liikunnasta huolimatta. Hän päättelikin, että oli taas raskaana. Tämä tosin jäisi hänen puolestaan viimeiseksi lapseksi, sillä eihän hän ehtinyt edes töissä käymään raskauksien välillä!

 photo vivian21-2.png

Vilmakin alkoi olla jo taapero, joten hänelle pidettiin ensimmäiset synttärit. Valitettavasti kaikki muut olivat töissä, paitsi Serena, Vivian ja Jesse, mutta eipä se tuntunut menoa haittaavan.

 photo vivian22-2.png

Vilmasta kasvoi aivan yhtä söpö tyttönen, kuin siskostansakin aikoinaan. Vilma oli selvästi perinyt enemmän piirteitä äidiltään, kuin Vivian.

 photo vivian23-2.png

Siskokset tulivat myös vallan mainiosti toimeen ikäerostaan huolimatta. Vivian ei olisi malttanut odottaa Vilman kasvavan vähän, että hän saisi balettikaverin.

 photo vivian24-2.png

Kaapo onnistui ylenemään seremoniamestariksi. Serena oli hieman kateellinen, nyt kun hän ei pystynyt ylenemään, vaan joutui jumittamaan kotona raskausmahansa kanssa. Mutta kyllä hänkin vielä töihin pääsisi.

 photo vivian25-2.png

Ihan pian itseasiassa! Synnytys nimittäin alkoi kesken kuntopyöräilysession.

 photo vivian26-1.png

Tämä siskojensa näköinen tyttö sai nimekseen Viivi.

 photo vivian27-1.png

Koska kotona oli kolme pientä lasta ja kaikki aikuiset kävivät töissä, päätti Liila jäädä vihdoin eläkkeelle viihdealan legendan hommista. Nyt hänelle jäisi enemmän aikaa viettää lapsenlasten kanssa ja pitää talosta huolta, mikä sekin oli ennen jäänyt kotiapulaisen vastuulle.

 photo vivian28-1.png

Vivian oli baletin ohella erittäin hyvä myös koulussa. Tyttö kantoi jatkuvasti kotiin kympin todistuksia. Kaapo ja Serena miettivätkin, pitäisikö heidän järjestää tyttö yksityiskouluun, mutta Vivian ei itse tahtonut pois normaalikoulusta, missä kaikki kaveritkin olivat.

 photo vivian29-1.png

Serenaa harmitti hieman, että Vilma jäi niin vähälle huomiolle hänen ja Vivianin yhteisen balettiharrastuksen takia. Niimpä hän paikkailikin välillä suhdettaan toiseen tyttäreensä opettamalla tälle lastenloruja.

 photo vivian30-1.png
 photo vivian31-1.png

Illalla juhlistettiin sekä Viivin että Vilman synttäreitä. Tällä kertaa vain isovanhemmat olivat paikalla töiden takia.

 photo vivian32-1.png

Vilmasta kasvoi tosiaan hyvin paljon äitinsä näköinen vähän poikatyttömäinen lapsi. Vivian oli heti suostuttelemassa häntä tanssimaan kanssaan balettia, mutta Vilmaa ei oikein niin tyttömäiset jutut kiinnostaneet.

 photo vivian33-1.png

Viivi sen sijaan oli aika paljon isoisoisänsä Hanneksen, setänsä Nuutin ja äitinsä näköinen. Hänkin hyvin kaunis taapero, vaikka ihonväri oli eri kuin Vilmalla ja Vivianilla.

 photo vivian34-1.png

Serena yleni vihdoin steppaajaksi. Se ei kuitenkaan hänelle riittänyt, hän halusi huipulle.

 photo vivian35-1.png

Serena sai Vilmasta itselleen kauan halutun jalkapallokaverin. Vilma haaveilikin tulevansa vielä jonain päivänä tunnetuksi jalkapalloilijaksi.

 photo vivian36-1.png

Kaapo ja Serena raatoivat kovasti töidensä eteen ja pian Kaapo ylenikin uransa korkeimpaan työhön, eli illuusioiden mestariksi. Myöskään Serenalla ei enää huippu ollut kaukana, olihan hän jo flamenco-mestari.

 photo vivian37-1.png

Kohta Viivinkin taaperoikä alkoi olla ohi ja oli aika aloittaa koulu..
Viivistä tuli lapsena ulkonäöllisesti eniten mieleen Vilma, mutta tyttöjen luonteet olivat kyllä aivan erilaiset. Siinä missä Vilma oli aikamoinen poikatyttö, Viivi oli tyttömäisin ilmestys ikinä.

 photo vivian38-1.png

Viviankin vietti syntymäpäiviään kasvaen teiniksi. Hän päätti ottaa syntymäpäivälahjarahoillaan huulikorun, joka sopikin hänelle kuin nenä päähän.
Älkää kuitenkaan antako suloisen ulkomuodon hämätä, Vivianin tavoitteeksi nimittäin arpoutui romantiikka. Tämä tyttö tulee särkemään vielä monta sydäntä.

 photo vivian39-1.png

Koska talo alkoi olla jo melko täynnä, päätti Kaapo soittaa löytöeläinkeskuksen virkailijan viemään toisen kissoista pois.

 photo vivian40-1.png

Peta sai tosiaan lähteä. Jäivät taloon silti vielä Coltrane ja Taavi.

 photo vivian41.png

Vaikka talossa oli nyt yksi asukas vähemmän, tuntui talo silti yhä hieman ahtaalta.
Niimpä Kaapo ja Serena päättivät, että olisi aika muuttaa.

 photo vivian42.png

Pian löytyikin sopiva talo. Perhe pakkasi laukkunsa ja lähti kohti uutta kotiaan.

 photo vivian43.png

Uusi talo oli entistä taloa suurempi ja sijaitsi Siniperän kauppa-alueella. Talon takapihalla sijaitsee vielä uima-allas, jalkapallokenttä ja kasvihuone.

 photo vivian44.png

Kaikki olivat oikein onnellisia muutosta. Oli mukavaa päästä tutustumaan muihinkin asuinalueisiin, kuin pelkkään Kaunialaan.
Vanha pari päättikin mennä suoraan talon pihalle makoilemaan yhdessä rankan muuton jälkeen. Jostain syystä Liila oli päättänyt pukeutua laamaksi.

 photo vivian45.png

Talosta löytyi kaikille jotain mukavaa ajanvietettä. Kaapokin pääsi ensimmäistä kertaa elämässään kokeilemaan robottien rakentamista. Aluksi ei meinannut onnistua ja roboteista tulikin virheellisiä, mutta kohta homma alkoi jo sujumaan.

 photo vivian46.png

Vivian sen sijaan ei tuntunut olevan tyytyväinen sitten niin mihinkään, vaan aina näytti olevan jotain valittamista.
"Siis te ette ymmärrä mua! Gaash!"

 photo vivian47.png

Perhettä kohtasi taas suru, kun jo hyvin vanha Taavi-koira viimein kuolla kupsahti. Coltrane oli siis enää ainoa lemmikki talossa.

 photo vivian48.png

Vivian päätti aloitella miehennielijän uraansa tekemällä läheisempää tuttavuutta koulussa tapaamansa Antton-nimisen pojan kanssa. Ei hän pojasta kuitenkaan poikaystävää halunnut, ainoastaan leikkiä tällä. Olihan Vivian sentään romantiikkasimi.

 photo vivian49.png

Kohta Vivian saikin pojalta mitä halusi, eli ensisuudelmansa. Poika oli kuin ällikällä lyöty, kun Vivian välittömästi sen jälkeen passitti pojan kotiinsa.

 photo vivian50.png

Monen kymmenen lelubotin rakentamisen jälkeen Kaapo sai vihdoin robotinrakennuksen pronssisen arvomerkin ja oppi rakentamaan erilaisia siivousrobotteja.

 photo vivian51.png

Vivian oli päässyt vauhtiin romantiikkatavoitteensa kanssa, eikä loppua näkynyt. Hän toi melkein joka päivä poikia koulusta kotiin ja heitti nämä myös ulos heti saatuaan mitä halusi.

 photo vivian52.png

Serena oli huomannut Vivianin kiihtyneen rakkauselämän, muttei kuitenkaan halunnut puuttua siihen. Hän oletti, että se nyt vaan kuului tuohon teini-ikään. Ja olihan Vivian fiksu tyttö ja varmasti tiesi mitä teki.

 photo vivian53.png

Samana iltana tuli Vilman aika siirtyä yläkouluun ja teinimaailmaan. Vaikka kellään ei mitään Viviania vastaan ollutkaan, kaikki toivoivat, että Vilma keskittyisi muuhunkin, kuin poikiin nyt teini-iässä.

 photo vivian54.png

Synttärionni loppui kuitenkin lyhyeen, kun perhe huomasi aina yhtä epätoivotun vieraan saapuneen taloon. Tällä kertaa oli Liilan aika lähteä.
Jesse itki ja aneli viikatemiestä jättämään Liilan rauhaan, mutta siitä ei valitettavasti ollut apua.

 photo vivian55.png

Sentään Liila oli elänyt onnellisen elämän, joten hän sai lähteä hulatyttöjen saattelemana ja drinkki kädessä kohti ikuisuutta.

 photo vivian56.png

Vilma pysyi yhtä poikamaisena, kuin oli aiemminkin ollut. Hiuksia hän leikkasi hieman lyhyemmiksi ja otti isosiskonsa tavoin lävistyksen, tosin alahuuleen.
Tavoitteeksi Vilmalle arpoutui suosio ja hän on mieltynyt punahiuksisiin ja kokkaustaitoisiin simeihin, kun taas liika meikki ei ole yhtään hänen mieleensä.

 photo vivian57.png

Viviankin koki pienen muodonmuutoksen, koska ei halunnut näyttää enää niin kiltiltä tytöltä.

 photo vivian56.png

Aamulla ennustajaeukko hiippaili pihalle ja jätti talon kuistille taikalampun.

 photo vivian59.png

Ensimmäisenä lamppua ihmettelemään juoksi ainoa talossa paikalla ollut lapsi, eli Vilma. Vilma ei tosiaan ollut mikään kympin oppilas, koulu ei häntä jaksanut oikein kiinnostaa, joten hän lintsailikin aika paljon.

 photo vivian56.png

"Mitä saisi olla?", henki kysyi vapauduttuaan. Vilma ei ihan luottanut henkeen, joten päättikin ottaa tämän kanssa pienen nyrkkeilymatsin. Henki ei ollut moksiskaan Vilman iskuista, sillä ne kaikki menivät suoraan hengestä läpi.

 photo vivian61.png

"Pitkä elämä voisi olla ihan kiva... Toivon sitä!", Vilma pohti ääneen. Henki nyökkäsi.

 photo vivian62.png

Henki toteutti Vilman toiveen käsiään heilauttamalla. Loput toivomukset Vilma päätti jättää muille perheenjäsenille.

 photo vivian63.png

Kaapoa harvemmin enää näkyi muualla, kuin hänen omassa värkkäilyhuoneessaan. Hän oli niin intoutunut robottien rakentamisesta, että oli saanut siitä jo hopeisen ansiomerkin. Päivät menivätkin rakennellessa erilaisia siivous- ja ruoanlaittorobotteja. Hyvin niistä ainakin sai rahaa.

 photo vivian64.png

Jessekin alkoi olla jo sen verran vanha, että nyt jos koskaan oli korkea aika jäädä eläkkeelle. Hän oli viettänyt monia mahtavia vuosia sairaalan johtajana, mutta nyt olisi aika päästää joku muu siihen virkaan.

 photo vivian65.png

Serena sen sijaan vasta nyt nousi uransa huipulle. Hän oli vihdoin saanut ylennyksen maailman kuuluksi balettitanssijaksi. Olo oli mahtava, tätä hän oli halunnut jo niin pitkään, kuin vaan muisti.

________________________________________________

Jätetäänpä tämä tältä osaa tähän :)
Kommenttia, risuja tai ruusuja?

3 kommenttia:

 1. Oi, Vivian on mahdottoman kaunis ♥ Ihana äiti, kun tytär vaihtaa miehiä kuin sukkia: "Kai se tietää, mitä tekee." :D Haha.
  Nättiin taloon muuttivat, varmasti enemmän tilaa kuin vanhassa (:
  Myös Vilma ja Viivi ovat oikein sieviä neitosia! Mahtaa tulla vaikeuksia perijän valinnassa :'D
  Vooi, Liila-rukka ): Snif.

  Oli taas hauska osa, jatkoa jään odottamaan (:

  VastaaPoista
 2. Hyvä osa! :) Kylläpä tuli sööttejä lapsia, vaikea valita suosikkia :D Uusi talo näyttää tosi hienolta! jatkoa odotellen! (:

  VastaaPoista
 3. Tosi nättejä tyttöjä talo täynnä! :> Vivian on ihana miestennielijä, ja Vilma on täysi vastakohta, urheilullinen poikatyttö. Molemmat ovat kivoja, samoin kuin Viivistäkin tykkään.. En osaa kyllä sanoa, kuka on suosikkini... Uusi talo on kanssa tosi hieno! Henkikin saatiin vieraillulle. Jatkoa vaan!

  VastaaPoista